Innostaako sähkötupakka?

Sähkötupakan toimivuudesta tupakoinnin lopettamisen välineenä sekä tän terveysvaikutuksista on ristiriitaisia tuloksia. Käytännössä katsoen pyritään sanoa myyntikiellosta, siinä kaupasta ostaminen ilman hintatietoja sekä tuotekuvia on jokseenkin haastavaa. Tiesitkö että tupakanpoltolle onkin olemassa vaihtoehto jonka vaikutuksesta saat joutuu jokainen tupakanpolton hyvät puolet vaan kuluttua eroon haitoista? Sähkötupakka imitoi melkein täydellisesti savukkeiden, piipun vai sikarin polttoa vain karsien samalla kaikki negatiiviset vaikutukset pois.

Jatkossa sinun ei tietenkään tartte ostaa koko settiä uudestaan ainoastaan voit täydentää sitä nesteillä sekä patruunoilla. LOW = 4mg MED = 11mg HIGH = 16mg nikotiinia. Joopa on tehneet myöskin miljoonat henkilöt ympäri maailmaa. Varsinkin alkuun tottumattoman voikin olla vaikea huomata eroja tuotteiden joskus.

Suurin osa sähkötupakan tilaajista tilaa nesteensä nikotiinillisena, minkä ei sinänsä ole vaarallista, jotta nikotiini itsessään ei tapa, toisin kuin savukkeiden savu. Tupakkalain mukaisesti tupakkajäljitelmän sekä savukkeiden vastikkeen mainostaminen, epäsuora mainonta sekä muu myynninedistäminen on kielletty. Akun päässä oleva pieni LED-valo ilmoittaa milloin akku on käyttövalmis.

Nicorette sekä Nicotinell varsin agressiivisesti sekä näyttävästi mainostavat.  Sähkötupakka on sähköinen kessu, joka muistuttaa erehdyttävästi perinteistä tupakkaa, vaan se toimii ladattavalla akulla. Aloittejalle on olemassa aloituspakkauksia, joissa onkin messissä jokainen tarpeellinen käyttöä varten.

Juuri kun Suomeen olisivat myönnetty jotain kivaa, niin tämä kielletään. Tämä ei käytä kessua toimiakseen vain nikotiinia sisältävää liuosta, mitä atomisoija höyrystää joko imiessä vai nappia painaen. Esimerkiksi Dura-C, Titan, sekä Yeti ovat kaikki manuaalisia Joye510 e-savukkeita mutta niissä voi olla jälleenmyyjien logoja vai muutoin vähän erilainen ulkoasu. Nikotiini nostaa verenpainetta, rasittaa sydäntä sekä alentaa yleistä terveydentilaa vaan ei oo keuhkoahtauman sekä keuhkosyövän aiheuttaja.

No taikka tuo hengästyminen ei ehkäpä niin vahvasti mennyt ohi vaan meni kuitenkin. Lataus kestää enimmäkseen muutamia tunteja täten onkin hyvä hommata akkuja useampia jottei tule hätä latauksen aikana. Malleja, käyttötapoja sekä ostopaikkoja onkin kuitenkin sikäli paljon että niistä menee aloittelijalla varmemmin pää sekaisin. Tuomisen lausunnon päästä toivon, niin että hekin miettivät vielä uudestaan.

Propyleeniglykolia käytetään yleisesti mm. Kärjistäen saattaisi puhua, jotta ero on kuten kevyttupakalla sekä punaisella nortilla. Tietysti lieviä vieroitusoireita on odotettavissa jahka edes jää se totuttu häkämyrkytys pois eikä enää voi myöskään tupakkayhtiöiden omia lisäaineita.

Alan foorumeilla on huomattavasti, ja täällä Mnetissäkin hieman aiheesta keskustelu, vaan yksittäiset ohjeet jäävät pahasti pitkien keskusteluaiheiden sekaan. Se ei kuitenkaan tarkoita, jotta he maistuisivat pahalta.