Laihdutus lienee hidas prosessi

Ja jostain pienestä kertyy verrattain nopeasti kalori poikineen. Aamupäivän sitten ahdan minuun ruokaa ja kahvia pysyäkseni hereillä. Tammikuussa (kun tän laihduttamisen siis alotin) pari läheinen kaveri aloitti painonpudotuksen vastaavaan aikaan.

tulevaa raskautta ajatellen siitäkin huolimatta, niin että olisit päättänyt olla hankkimasta [lisää] lapsia. Väitän, että pelkän ulkonäön tähden laihduttaminen onkin kaikkein heikoin motivaattori, etenkin, jos olet koko ikäsi ollut jonkinverran ylipainoinen. Laihdutus ei varmemmin oo liian iisiä koskaan, vaan teemme parhaamme helpottaaksemme urakkaa kivisellä tiellä.

Mene punttisalille sekä nauti siitä, jahka viikko viikolta jaksat nostaa isompia painoja, kun hauiksesi tulevat esiin, jahka jalkasi tuntuvat vahvoilta. Ilmeisesti myös perheen sekä suvun perityt ruokatottumukset ja -tavat vaikuttavat lihomistaipumukseen. 2 palautumispäivää viikossa ylipainoiselle, muutoin menee vatsa sekaisin ja tulee muutenkin hömppä olo. Käytännössä pysyvä laihtuminen onkin vaikeaa, ja tämä tarttee lujaa tahtoa ja oikeaa informaatiota. Pahimmillaan liian vähäenerginen ruokavalio “syö” myös lihaksiasi, jolloin poltat vähemmän kaloreita ja lihot myöhemmin helpommin.

Jo 5-10 prosentin laihtuminen kohentaa usein terveydentilaa. Kuukauden tai kahden laihdutus voi viedä kiloja alas hyvälläkin vauhdilla, vain jospa muutos ruokailutottumuksissa ja liikunnan määrässä ei ole pysyvä, niin painoa rupee kertymään vyötärölle jälleen uudestaan. Se hidastaa näiden imeytymistä vereen. Kaikki alkoivat kohdella minua eri tavoin.

Nopea laihdutus

Kaiva kaapista vanhat farkut ja ylläty, jahka he sopivat jo jalkaan. Olen laihtunut, koska olen syönyt määrällisesti huomattavasti vähemmän kuin ennen laadullisesti mahdollisimman terveellistä (kokonaisenergia päivässä laihdutuksen aikana1400-1600 kcal). Kuvausten päästä alkoi jälleen normaali perheenpyöritysrumba, mutta elämä ei tuntunut enää sikäli aikataulutetulta, Pia kertoo.

Kun laihduttaja liikkuu, hänen kannattaa liikkua tehokkaasti. Normaalisyömisellä keho tasoittaa syömistä sikäli, että syöminkien jälkeisenä päivänä nälkä on perinteistä pienempi. Palssa muistuttaa, että jokainen onkin kiinni asenteesta.