Sähkötupakka

Nikotiini katsotaan kotimaassa lääkeaineeksi ja kukaan ei oo väliaikaisesti saanut lupaa lääkeaineiden myyntiin. Tällä hetkellä jokaisella tupakoitsijalla onkin mahdollisuus vaihtaa tavallinen tupakka sähkötupakkaan. Patruunan täyttö on erittäin helppoa. Vuoden 2010 kuluessa yksityiset ihmiset toivat maahan sähkötupakan nikotiiniampulleja enenevässä määrin. Nikotiinipitoisia nesteitä voi kuitenkin tilata ETA-alueelta sekä maahantuoda Suomeen omaa käyttöä varten.

Sähkötupakkaa  pystyy käyttää sikäli pitkään kuin akussa riittää virtaa tai tankissa liuosta. Akusta löytyy LED-valo, jonka indikoi akun tyhjenemisestä sekä latauksesta, sähkötupakan käynnistymisestä sekä mahdollisesta ylikuumenemisesta. Tietääkseni kouluissa ei kuitenkin ole mikään reipas taikka ainakaan säännöllinen ongelma, jotta oppilaat ryypiskelisivät kaljaa, räjäyttelisivät ilotulitteita tai ammuskelisivat toisiaan koulun pihalla.

Sähkötupakkasetti kustantaa edullisimmillaan 15 euroa vaan hyvän ja käytännössä kivan sähkötupakkasetin saat saada 45-65 eurolla. Sähkötupakan käyttäminen. Sähkötupakan voikin suoraan sovittaa omaan asuun taikka fiilikseen sopivaksi. tästä, jotta sähkötupakka aiheutaisi vettä keuhkoihin. Sähkötupakasta kuuluu imaista pidempiä sekä rauhallisempia henkosia kuin tavallisesta röökistä vain muutoin käyttö onkin täysin samanlaista.

Nikotiinia sisältävää sähkötupakkaa voi vaikka viedä ja ostaa ulkomailta. Tämän myös sähkötupakka pitää sisällään propyleeniglykolia ja luonnollisia aromiaineita. Litiumakku on melko monimutkainen ja pitää sisällään elektroniikkaa. Sähkötupakka onkin reippaan yksinkertainen sähköinen laite. Yleensä virta saadaan akusta, vaan atomisoija pyritään myös kytkeä suoraan tietokoneen tai laturin USB-liitäntään. Sähkötupakkaa sekä siinä käytettävää nikotiinitonta liuosta voi myydä Suomessa.

Sähkötupakka sopii kaikille vakituisille ja satunnaisille tupakoitsijoille, jotka haluavat kuluttua eroon kessusta. Olen kyllästynyt haistelemaan hirveän hajuisia käryjä sekä parveke- tai porraskäytäväsauhuja. Se ei altista passiiviselle tupakoinnille ympärilläsi olevia, ei sisällä tervaa eivätkä häkää ja haitoissaan onkin tämänhetkisten tutkimusten mukaisesti ymmärtääkseni näin nikotiinipurkan luokkaa.

Sähkötupakka – uhka ja mahdollisuus?

Sähkötupakan akkurungoissa onkin valjastettu yleisimmin standardiakkua 18650, myöskin tän ohuempaa versiota 14650 sekä lyhyempiä versioita 18500 sekä 18350. Tuotteita ostaessa kandee silti varmistaa niin että atomisoijalle löytyy tämän ajan kattava vakuutus, että ei laite hajoa aikaisemmin aikojaan. Sähkötupakassa käytettävä aine onkin enimmäkseen propyleeniglykoli-pohjainen. Se on ainoa tupakoinnin lopettamiseen kehitetty apuväline, jonka lieventää myös psykologisen- sekä tapariippuvuuden aiheuttamiin oireisiin.