Tavoitteena tupakoinnin lopettaminen

Runsas tupakointi vaikuttaa myös miehen hedelmällisyyteen heikentämällä siemennesteen laatua, siittiöiden määrää ja liikkuvuutta ja vahingoittamalla siittiöiden rakennetta sekä perimäainesta. Kokemansa tupakoinnin hyvät ja huonot puolet voisi listata sekä niiden tärkeyttä puntaroida kouluarvosanoin eri vaiheissa, esim. lopettamispäätöksen aikaan, tupakoinnin lopettaessaan ja sitten kuukausittain.

Tupakan lopettaminen

Aikaisemmin tupakkatuotteiden näkyvyys viestitti esimerkiksi lapsille, että tupakointi kuuluu aikuisen normaaliin, jokapäiväiseen elämään. Nikotiinittomia sähkötupakka-tuotteita (mukaanlukien laitteet ja nikotiinittomat ampullit) saattaa vapaasti ostaa joista päin maailmaa tahansa sekä useimmat verkkokaupat näitä markkinoivat.

nikotiinipurkasta vai -laastareista. . Tupakoinnin lopettaminen pienentää koettua stressiä, sekä tupakoinnin lopettamisen päästä unen laatu paranee sekä osa vanhentuu. Mieli takertuu helposti tupakanhimoon, eli mielelle ja ruumiille voit mielenkiintoista ajattelua ja tekemistä pelikorteista sekä kirjan tarinasta.

Tupakoinnin lopettaminen

Lopetuspäätöksiä tein saletimmin satoja, mahdollisesti tuhansia, joka kerta huomisesta lähtien. Siitä johtuen nikotiinilaastareihin, purukumeihin yms. Mutta, nykyisin siis viikko täynnä ja nikkiksetkin rupee olla aika pitkälti jo menneen vuoden lumia. Tupakoinnin lopettamisen  kuluttua täytyy opetella uusia toimintatapoja. Tupakanpolton lopettaneita verrattaessa tupakoimattomiin luku oli 34. Kuuntele ja kirjoita näitä paperille, jolloin voit lauseisiin etäisyyttä.

Koska bupropionin vaikutus tulee hitaasti esiin, lääkkeenoton saattaa alottaa jo aikaisemmin tupakoinnin lopettamista. Olet intoa täynnä kuin hihnan päässä kärsimättömänä nykivä koira.” Kirja on ongelmitta luettava, selkeää, puhuttelevaa kieltä. Epileptikolle taikka muuta aivosairautta sairastavalle lääkeaine ei sovi, sillä se voi pahentaa mahdollisia kouristuksia. Varsinkin jospa tuntuu niin että tupakointi johtuu enemmänkin tavasta kuin riippuvuudesta.

Yli 45-vuotiaista impotenssista kärsineistä jopa puolet kokee vaivansa helpottuneen muutamassa kuukaudessa tupakoinnin lopettamisen jälkeen. Ehdottomasti, ja hölmöä väittää muuta. Eri suomalaiset tarvitsevat erilaista lähestymistapaa. Tupakoija ei saa myöskään estrogeenihoidosta yhtä suurta apua kuin tupakoimaton.

Tupakointiin käy jatkossakin törmänneeksi asiana, ympäristön viesteinä ja arvoina.