Polkupyöräily: Oulu vs. Jyväskylä

Vaikkapa Oulussa pyöräillään Jyväskylää jopa kaksi kertaa enemmän ja Joensuussa 50 % isompi määrä. Pyri varmistamaan katsekontaktilla, niin että kuljettaja onkin huomannut sinut ja ymmärtänyt väistämisvelvollisuutensa. Pyöräilijöiden kuolemantapauksista yli puolet ja loukkaantumisista yhdeksän kymmenestä tapahtuu taajamissa. Retkipyöriin on mahdollista lastata kiinni suuriakin tavarakuormia. Työnantajalle hyväkuntoiset työntekijät on arvokkaita sairauspoissaolot vähenevät sekä hyväkuntoinen jaksaa muutenkin paremmin. Pyöräily on edullista johon tahansa muuhun liikkumiseen verrattuna. Tyylikkäällä kaupunkipyöräilijällä saatta olla useita pyöriä eri tarkoituksiin.

Autoilija ei tahallaan aja pyöräilijän päälle. Fiksipyörät ja raketinnopeudella kulkevat maantiepyörät ovat elegantteja, mutta varsinkin kaupungin ruuhka-alueilla hyvätapainen pyöräilijä sovittaa vauhtinsa liikenteen mukaan. Käynnissä olevan viiden talven kuluessa ovat kuollut keskimäärin 27 sekä loukkaantunut 960 pyöräilijää vuodessa. Käyttökelpoisia välityksiä pienentää myöskin se, että vaihteiden toiminnan ja kulumisen tähden ei oo järkevää käyttää kaikkia ratasyhdistelmiä; esim. yhdistelmä pienin ratas edessä sekä pienin ratas takana tarttee ketjun olevan tän verran vinossa niin että ja rattaat että ketju kuluvat nopeammin.

Helsinkiin verrattuna Jyväskylässä kuitenkin pyöräillään jopa kaksi kertaa lisää. Vastaus onkin ei tarvitse, mutta itseään on hankala pitää kurissa. Meillä onkin polkupyörät niin harrastajalle kuten ammattilaisellekin. Isoimmat erot noin ajamisen kannalta ovat, koska pystyt ajamaan isompi määrä satulassa istuen (jäykkäperällä täytyy lähes jokaista juurta varten nostaa perä penkistä), sekä silti pitäisikin nostaa takamus satulasta, polkimien avulla koipiin tuleva tärinä kuten myös iskut ovat merkittävästi pienempiä. Mikäli tahtoo kehittyä pyöräilijänä, lenkkien pituutta sekä rasitusta kandee vaihdella. Nyt kun voin valita, mihin iltaisin aikani käytän, fillarointi ei tunnu niin välttämättömältä, kuitenkin siitä kuinka saisi raitista ilmaa sekä vähentäisi hiilidioksidipäästöjä. Verkkokaupassa sinulla on mahdollisuus tehdä suora tuotehaku vai hakea suoraan tietyn merkin taikka tuottajan tuotteita.

Postauksen pääarkkitehti Maastopyörän hommaaminen saattaa olla haastavaa ja tähän kannattaa perehtyä kunnolla. Väärästä asennosta saattaa aiheutua selkä- taikka jalkavaivoja ja polkeminen onkin tehotonta. Takavalo on vapaaehtoinen silloin suositeltava, siinä tuo kohentaa pyöräilijän näkyvyyttä pimeällä. Sinänsä sääli, mutta jatkaminen myöhemmin onkin huomattavasti hankalampaa kuin lyhentäminen. Ranskassa puolestaan onkin laskettu, niin että jokainen työmatkapyöräilijä säästää keskimäärin 1200 € vuodessa ainoastaan yhteiskunnan terveydenhoitokuluja. Lopuksi tarkistat ja kiristät ainoastaan jokainen ruuvit ja liitteet. Jos selässä on ollut vaivoja, kandee valita polkupyörä, jossa ajoasento ovat mahdollisimman saatta.

Sairaalatilastojen ja väestöhaastatteluiden pohjalta on nimittäin arvioitu, jotta vuosittain loukkaantuu noin 30 000 pyöräilijää. Huomattavasti yli 15 kilometriä tunnissa ei kannata polkea. Maastopyörällä, jossa on nimittäin joustomatkaa noin 130-160mm ja keulakulma noin luokkaa 68 onkin aloittelijan ja kokeneemmankin kaverin helpompi ajaa kuten xc-pyörällä. Sähköpostiin tipahtelee toisinaan viestejä, missä kysellään vinkkejä ja neuvoja maastopyörän ostamiseen. Aivan perus maastolenkkiä olis tarkotus heittää, lukuunottamatta olis sopiva kulkea ajamassa hieman bikeparkissakin jos aivot tekevät alamäkeen sikäli järkevä pyörä valikoima alkaa sieltä all mountain -pyörien järeämmästä kuluttua.

Autoilijat eivät myöskään tarkkaile pyöräteiden sekä jalkakäytävien liikennettä yhtä valppaasti kuin ajorataa, ja silloin tällöin ne eivät oo pyörätien olemassaolosta ees tietoisia. Mikäli tarkoitus ovatkin ajaa xc- (cross country, elikkä se joita on nimittäin olympialaisissa, laihat kaverit trikooissa) taikka samoja kisoja ovat pyörän oltava kevyt ja tehokas polkea. Suurena ongelmana maastopyöräilyyn käytetyillä reiteillä ovat näiden jääminen rakentamisen ja metsien hakkaamisen alle. Tän päästä varsinaisia suuria teknisiä läpimurtoja ei tapahtunut, vain polkupyörän kehitys jäi odottamaan uusia teknisiä sekä metallurgisia keksintöjä, mitkä liittyivät materiaaleihin, jousitukseen, vaihteisiin sekä jarruihin. Polkupyörän satulan aito korkeus määräytyy siten, että polkimen ollessa keskiasennossa (suoraan eteenpäin) kuten myös päkiän ollessa polkimella, polven etuosa on nimittäin samalla pystylinjalla polkimen keskikohdan kanssa. Poikkeuksena tähän ehkä tilanne, missä rahaa ovat tuhannen euroa ja täpärikuume on kova.

Laskentamallin mukaan pyöräilyn lisääntyminen vuosina 2012-2021 tuottaisi vuoteen 2026 mennessä yhteensä noin 63 miljoonaa euroa nykyrahassa mitattuna. Pyöräillessä kuormituksen voimaa onkin selkeä säädellä. Tilalle ovatkin ilmestynyt Surlyn tekemä teräksinen teline. Väistä yleensä raitiovaunuja. Pyöräilijän unelma ei ole kaupunki täynnä pyöräteitä, vaan kaupunki, missä on turvallista ja miellyttävää ajaa pyörällä, silti siellä ei olisivat ainuttakaan pyörätietä. Pyöräily on sujuvaa ja turvallista, kun tarkistaa sitten tällöin pyörän mutterien sekä ruuvien kiinnitykset sekä muistaa huoltaa pyörää säännöllisesti. Aikaisemmin retkelle lähtöä on syytä harjoitella riittävästi. Retkipyöräily on ollut suosittua läpi aikojen. Ajoasento onkin pystympi kuten maantiepyörässä, niin että kuljettajan olisivat mahdollista vastata raajoillaan paremmin vastaantuleviin töyssyihin sekä kuoppiin.

Liikunta isompi määrä hapenottokykyä, vahvistaa sydäntä, lieventää pitämään painon kurissa ja parantaa mielialaa ja unen laatua. Kyseiset satulat ovat varmaan eräs parhaita ikinä tekemiämme pyöräilyaiheisia hankintoja. Retkipyörän ollessa kyseessä ja ainakin itselläni messissä kulkevat teltat kuten myös toiset sikäli 100 gramman painoero lie aikalailla iisiä karsia tavaroista kuten myös suurimmalla osalla henkilöitä vaikkapa kuljettajasta. Pyöräily onkin sujuvaa ja turvallista, silloin kun on joustava, varovainen sekä ystävällinen liikenteessä. Terveysvaikutukset saavutetaan viiden talven päästä liikunnan lisääntymisestä. Noudata varovaisuutta bussi- sekä raitiovaunupysäkkien kohdalla. Koon ilmoittaminen vaihtelee valmistajien välillä, eikä koot pakosti ole verrannollisia keskenään eri valmistajan mukaan, sen tähden kannattaa katsoa tarkemmista tiedoista myös rungon kokoa senteissä.

Moottoriliikenteeseen verrattuna pyöräilyllä on useita etuja, kuten pienempi tilavaatimus (pysäköinnissä ja ruuhkissa), olemattomat suorat ympäristöpäästöt sekä meluhaitat ja positiiviset terveysvaikutukset pyöräilijöihin itseensä. Muu tekniikka on samankaltaista maastopyörien kanssa, joskin ainoastaan hybrideihinkin tarkoitettuja osia on olemassa. Vancouverin laskelman tekijät myönsivät, jotta malli perustui monenlaisten äärimmäisen vaikeasti rahaksi muunnettavien yhteiskunnallisten kustannusten sekä hyötyjen arvottamiseen. Vaihteiston tehtävänä polkupyörässä on muuttaa rattaiden välitystä maaston sekä tien pituuskaltevuuden ja ajajan kunnon ja tarpeiden mukaisesti. Tiellä liikkuminen onkin yhteispeliä. Tähän saakka melkein ilman ainoatakaan rengasrikkoa, kuitenkin noilla erittäin sileillä renkailla ajoinkin koko talven sepelikauden.

Kuolemaan johtaneista pyöräilyonnettomuuksista kaksi kolmesta tapahtuu moottoriajoneuvon kanssa. Hyvä pyörä ovat käyttäjälleen kivan kokoinen eli tämä mahdollistaa sopivan ajoasennon ja kunnollisen pyörän hallinnan. Miehiä menehtyneistä on kaksi kolmesta, lukuunottamatta loukkaantumisia tapahtuu yhtä paljon miehille ja naisille. Pituussuunnassa satula on kohdallaan, jahka kammet ovat vaakatasossa ja jalka perinteisesti polkimella, tällöin polvilumpion etuosan tulisi olla samassa linjassa poljinakselin kanssa. Siinä suurimmat pohdinnat osuvat rungon materiaaliin, alumiiniä taikka terästä. Lisäksi käytettyjen pyörien valikoimaa kannattaa katsoa, näistä pysty tehdä hyviä löytöjä.